Policajci raskrinkali krijumčare droge: Stolnjake natapali kokainom

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, piše narod.hr.

Naime, sumnja se da je 43-godišnjak od točno neutvrđenih osoba i na neutvrđen način na području Kolumbije kupio veću količinu droge kokain koja je potom skrivena u vidu otopine kokaina i natopljena u platnene stolnjake. Tako skrivena droga u dvije paketne pošiljke je prokrijumčarena na područje Republike Hrvatske putem redovne usluge kurirske službe, nakon čega ju je u četvrtak, 4. studenoga 43-godišnjak u Zagrebu, Gundulićevoj ulici preuzeo.

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili pretragom navedenih paketnih pošiljaka u kojima je pronađeno ukupno 26 komada platnenih stolnjaka natopljenih otopinom droge kokain.

Što je još utvrđeno?

Potom, provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 43- godišnjak i 42-godišnjakinja protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem preprodaje, nabavljali smolu konoplje tipa droga i drogu kokain te istu vagali, prepakivali, miješali s punilima radi povećanja mase i istu skrivali u stanu u Zagrebu, Ulici Haulikova, a sve s ciljem proizvodnje i preprodaje droge. Također, osumnjičeni su uporabom uređaja za emitiranje svijetlosti stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplje tipa droga te istu sušili, vagali i u konačnici preprodavali.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja policijski službenici su potvrdili zatjecanjem 43-godišnjaka u neovlaštenom posjedu 0,5 grama droge kokain i 4,8 grama smole konoplje tipa droga, kao i daljnjom provedenom pretragom stana u Haulikovoj ulici u kojoj je pronađen improvizirani laboratorij sa umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja.

U navedenom laboratoriju policijski službenici su pronašli i zasađenih 38 komada stabljika konoplje tipa droga, 1723 grama konoplje tipa droga, 831,1 grama smole iste droge, kao i osam grama kokaina, 42, 8 grama punila te dvije digitalne vage sa tragovima droge i uređaj za vakumiranje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija, piše narod.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?