Sajam ćuptera okupio veliki broj izlagača i posjetitelja

Četvrti sajam ćuptera okupio je jučer u Tepčićima ljubitelje ove slastice. U najboljem svijetlu ćupter su predstavili mnogobrojni izlagači, a organizator sajma, društvo „Ante“ Tepčići – Čitluk, pobrinuo se za bogat zabavni program i obilje tradicionalnih hercegovačkih gastronomskih specijaliteta.

Sajam je započeo prije četiri godine pod sloganom „Tradicija na stolu – u ustima slast“ i iz godinu u godinu biva sadržajno sve bogatiji. Na ovogodišnjem sajmu sudjelovali su izlagači iz BiH i Hrvatske, što je sajmu ćuptera donijelo međunarodni karakter, uz novitet i u obliku natjecateljskog dijela sajma, piše čitluk.ba.

Jučerašnji sajam započeo je susretom izlagača i razgledavanjem izloženih sadržaja uz mogućnost kupovine, nakon čega je uslijedila sv. Misa u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog. Na misnom slavlju Gospodinu je iskazana zahvala za ovogodišnji radi i urod, a u molitvi svi nazočni prisjetili su se pokojnih, na poseban način onih od kojih smo naslijedili lijepu tradiciju pripremanja ćuptera.

Ćupter je kroz vremena bio glavna slastica na stolovima naših obitelji, pripreman stručno, s puno ljubavi. Posebno su ga voljela djeca, no u njemu se jednako uživali i mladi i odrasli. Potvrdilo se to i sinoć na sajmu kojeg je otvorenim proglasio Tomislav Martinović, predsjednik Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ.

Prije samog svečanog otvorenja sve nazočne pozdravio je Mario Doko, predsjednik društva Sv. Ante, koji je u svom prigodnom obraćanju istaknuo važnu ulogu izlagača i zahvalio se članovima društva te podupirateljima koji su dali svoj doprinos održavanju sajma koji ima za cilj sačuvati od zaborava i izumiranja jedan djelić naše bogate kulturne baštine.

– Već smo četvrti put ovdje. Bogu hvala, nadamo se i peti put – dogodine. Samo izgleda da ćemo morati napraviti veću dvoranu. Dragi prijatelji, zahvalio bih se svima. Ugodno se osjećajte, a posebno se zahvaljujem našim izlagačima, koji su ove godine u još većem broju. Moram istaknuti fra Milu. Ovo je njegov idejni projekt. Ovo je priča koja pokazuje da tako malo daje tako puno – poručio je Doko.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?