Crna pantera na slobodi u okolici vojvođanskog mjesta Apatin

Poduzeće Vojvodinašuma i državne službe upozorile su građane vojvođanskog mjesta Apatin, na granici s Hrvatskom, da je u njihovu području uočena crna pantera i da budu na oprezu, prenijeli su u petak regionalni mediji, prenosi hrt.hr.

Poduzeće je obavijestilo građane da je predator izrazito opasan i da vode računa o sebi i svojim bližnjima.

Ukoliko netko uoči crnu panteru, potrebno je odmah obavijestiti mjerodavnu policijsku postaju, navodi se u obavijesti koje je potpisao zastupnik ogranka šumskog gazdinstvaSombor Srđan Peurača.

List Nove apatinske novine navodi da su u potragu za panterom uključene sve institucije, udruženja, organizacije, te da su obaviještene sve mjerodavne službe i pojedinci te pripremljeni kavezi, mamci i zamke.

Problem je što je riječ o velikom terenu i što na njemu ima obilja hrane za panteru. Ima nekoliko prijava da je viđena, međutim osim jedne mutne snimke navodno njene siluete i otiska stopala, nema drugih dokaza. No, maksimalno ozbiljno se pristupilo potjeri izjavio je izvor tih novina.

Novosadski list Dnevnik piše da je navodno riječ o životinji koja je iz zatočeništva pobjegla još prije više od godinu dana.

Nakon što je vijest o pojavi crne pantere osvanula u srpskoj javnosti, ispostavilo se da je zvijer prvotno viđena dvadesetak dana ranije, ali nitko nije želio o tome javno govoriti u strahu od podsmijeha, objavio je Dnevnik.

Novine prenose kako su životinju i njene tragove vidjeli i stanovnici susjednoj mjesta Sonta.

Apatin i Sonta mjesta su okružena prirodnim rezervatom Gornje podunavlje, na istočnoj strani rijeke Dunav, koja je prirodna granica između Vojvodine i Hrvatske.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?