Računovotkinja oštetila čazmanske Komunalije za stotine tisuća kuna

Grad Čazma i gradska tvrtka Komunalije kazneno su prijavili računovotkinju te tvrtke koju sumnjiče da je zlouporabom položaja i ovlasti te drugim kaznenim djelima oštetila Komunalije za nekoliko stotina tisuća kuna. Direktor te tvrtke iz moralnih je razloga podnio ostavku. U Gradu su zatečeni otkrićem.  

Priopćili su to iz Grada Čazme nakon što su analizom financijskih izvoda te komunalne tvrtke utvrdili da je prijavljena računovotkinja krivotvorila njezine poslovne isprave te počinila druge financijske malverzacije.

Zbog toga su angažirali neovisnu tvrtku ovlaštenu za provedbu financijskog nadzora, koja će pregledati poslovanje sve tri čazmanske komunalne tvrtke u proteklih nekoliko godina, kako bi se utvrdio stvarni razmjer nanesene štete.

Osumnjičena je naime bila odgovorna za računovodstvo sve tri tvrtke: Komunalije, Komunalije – vodovod i Čaplin.

U Gradu navode kako je, zbog moralne odgovornosti te kao neposredni rukovoditelj osumnjičene zaposlenice Komunalija, direktor tvrtke Ivan Beljan podnio ostavku u toj tvrtki, a nastavit će obnašati dužnost direktora Komunalija – vodovod, koju je do sada obavljao volonterski.

Grad Čazma će do raspisivanja natječaja privremenim direktorom Komunalija imenovati Želimira Curiša.

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak izjavio je kako su u gradskoj upravi zatečeni otkrićem, posebno jer je riječ o zaposlenici koja je na čelu službe računovodstva već 22 godine.

– Bez obzira na nastalu situaciju, poslovanje tvrtke, koje je do sada iznimno uspješno, nije upitno, ni za radnike ni za korisnike, odnosno građane. Po zaključenju istrage, tražit ćemo naknadu nanesene financijske štete, no nažalost, zauvijek će ostati neizbrisiva mrlja u aspektu meduljudskih odnosa, poručio je Pirak., prenosi hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?