Godinu dana nakon ubojstva Hrvata u Münchenu njemačka policija još “luta”, sada objavili fotografiju ubijenog

Godinu dana nakon ubojstva Hrvata Kristiana Krambergera (+49) iz Münchena policija još nema nikakvih tragova o počinitelju ili počiniteljima, piše Fenix-magazin.

Zbog toga Ured policije u Münchenu moli pomoć u istrazi i traži svjedoke. Objavili su i fotografiju ubijenog te raspisali nagradu za pomoć u istrazi u iznosu od 10.000 eura.


Prema policijskom priopćenju, 5. studenog 2021. (petak) tada 49-godišnji Hrvat pronađen je mrtav u svom stanu na adresi Leonrodstraße u Neuhausenu. Naknadna kriminalistička istraga i forenzička istraživanja otkrili su kako je počinjeno kazneno djelo odnosno primjena ogromne vanjske sile.

Kristian Kramberger planirao je prigodno slavlje u povodu 50. rođendana, a očekivao je i goste iz hrvatske domovine. Nakon što nekoliko dana nije mogla doći do oca, kćer Kristiana Krambergera je pozvala policiju koja je ušla u stan i na tlu zatekla mrtvo tijelo Kristiana Krambergera. Posvuda je bilo krvi. Naknadnim očevidom kriminalističke policije na mjestu zločina, osim vidljivih tragova nasilja, u stanu ubijenog muškarca utvrđeno je kako je još netko bio ranije u stanu. Prema pronađenim tragovima, zločin se već dogodio nekoliko dana ranije. Istragu je preuzeo odjel za ubojstva. Istražitelji su doznali kako je Kristian Kramberger vodio dvostruki život. Službeno se vodio kao nezaposlen, a zapravo je zarađivao ilegalnim poslovima, najčešće je ilegalno trgovao lijekovima na recept. Kristiana Krambergera svjedok je posljednji put vidio živog 20. listopada 2021. (srijeda), stoji u priopćenju policije.

Glasnogovornik policije Benjamin Castro Tellez je kazao kako je istragom otkriveno da je 49-godišnjak prije smrti redovito bio u slojevima društva s niskim prihodima.


– Ti su ljudi također posjećivali 49-godišnjaka u njegovom stanu, što objašnjava mnogo različitih DNK i otisaka prstiju koje su forenzičari pronašli na mjestu zločina. rekao je Tellez.

Ono što je bilo upečatljivo u jednosobnom stanu je da je bio pedantno uredan i da očito nisu ukradene nikakve dragocjenosti.

Unatoč intenzivnoj istrazi, još uvijek nije identificiran niti jedan osumnjičenik.

Istražitelji su kontaktirali više od 1.000 ljudi, rekao je glasnogovornik policije Castro Tellez. Osim toga, procijenjeno je više od 500 tragova od kojih niti jedan nije značajno odmakao istragu.

Münchensko povjerenstvo za umorstva stoga hitno traži (čak i naizgled beznačajne) podatke koji bi mogli biti povezani s ubojstvom. Na području mjesta zločina ponovno su postavljene potjernice s pozivom svjedoka. Državni ured kriminalističke policije Bavarske povećao je nagradu na čak 10.000 eura. Informacije se mogu nadti na na telefon 089/29100.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?