Virtualni prevarant 65-godišnjakinji odnio više od 100.000 kuna

Novi slučaj tzv. romantične prijevare – kojom je “virtualni muškarac” u zabludu doveo 65-godišnjakinju obećanjem da će joj se preseliti po odlasku u mirovinu, za što mu je uplatila više od sto tisuća kuna – policija je iskoristila kako bi još jednom građane pozvala na oprez, piše hrt.hr.

Brodsko-posavska policija u ponedjeljak je priopćila kako kriminalistički istražuje navode iz prijave te žene s područja Slavonskog Broda, koja se im požalila da je prevarena.

Riječ je, kažu, o internetskoj prijevari kojom je 65-godišnjakinja oštećena za ukupno više od 100 tisuća kuna nakon što je od ožujka, putem jedne od društvenih mreža, ostvarila virtualni kontakt s muškarcem te povjerovala njegovim tvrdnjama da će joj se preseliti po odlasku u mirovinu.

Ona mu je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja “paketa” koje joj je poslao.

Žene, budite oprezne u internetskoj komunikaciji s nepoznatima

Iz policije i ovoga puta upozoravaju kako sve češće bilježe slučajeve tzv. romantične prijevare te upozoravaju građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Napominju kako prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, služeći se raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

‘”Romantični prevaranti'” pritom kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također, mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Policija zato poziva građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?