Bjegunac iz Širokog Brijega, kod kojeg su pronađeni droga i oružje, predao se policiji

Tridesetdvogodišnji I.M. iz Širokog Brijega kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga te nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari predao se u srijedu policiji, piše pogled.ba.

Iz MUP ZHŽ-a podsjećaju, kako su 12. studenoga, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M.(32) iz mjesta Biograci, Široki Brijeg.

Tom prilikom, kako je navedeno u policijskom izvješću, pronađena je i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

Osumnjičeni I.M. je od tada nedostupan policiji, a isti je srijedu u 10.50 sati dobrovoljno pristupio u službene prostorije PU Široki Brijeg u pratnji s odvjetnikom.

Kako je navedeno iz MUP-a ZHŽ-a, I.M. je lišen slobode, te je nad njim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela.

Po kompletiranju predmeta protiv I.M.(32) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenim gore navedenim kaznenim djelima, navodi se u priopćenju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?