Čović: BiH se mora uskladiti s europskim vrijednostima i osuditi izvansudska pogubljenja žena i djevojaka

Nakon što je Sven Alkalaj, veleposlanik BiH pri Ujedinjenim narodima kojega je na tu dužnost postavio protuhrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, bio suzdržan prilikom glasovanja o rezoluciji kojom bi UN osudio masovna kršenja ljudskih prava u Islamskoj republici Iran, na Twitteru se oglasio Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i HNS BiH.

-Nema mjesta kompromisu kada je riječ o osudi najgroznijih kršenja ljudskih prava, uključujući proizvoljna pritvaranja, mučenja i izvansudska pogubljenja žena i djevojaka. Bosna i Hercegovina mora se uskladiti s europskim vrijednostima ljudskih prava i demokracijom, napisao je Čović označivši u tweetu Ujedinjene narode te predstavništvo UN-a u BiH.

Podsjećamo, u proteklih nekoliko tjedana iranski režim ubio je preko 300 osoba koje su sudjelovale u masovnim demonstracijama zbog protivljenja načinu uređenja države na šerijatskim počelima.

Svojim glasovanjem Alkalaj je BiH svrstao uz zemlje poput Etiopije, Katara, Indonezije, Nepala, Kuvajta…

Za rezoluciju kojom se osuđuju masovna kršenja ljudskih prava u Iranu glasovalo je 78 zemalja članica UN, 28 je bilo protiv, dok je 67 članica UN bilo suzdržano.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?