Mostar: Gradska inspekcija zaprijetila novčanim kaznama tko bude radio 25. studenog

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava poslovne subjekte iz oblasti trgovine, čiji rad podliježe ograničenjima propisanim Odlukom o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnosti na području Grada Mostara, da je za njih Dan državnosti 25. 11. 2022.godine neradni dan.

U svrhu nadzora nad provođenjem Odluke, timovi Inspekcije Grada Mostara navedenog dana bit će na terenu te u tom smislu provoditi inspekcijske nadzore u predmetu poštivanja neradnog dana državnog praznika, priopćeno je iz Grada Mostara.

“Pravovremeno pozivamo sve poslovne subjekte iz oblasti trgovine čiji rad podliježe predmetnom ograničenju, da svoje poslovanje prilagode toj činjenici, i da navedenog dana ne budu zatečeni u obavljanju poslovnih djelatnosti, kako ne bi bili prekršajno sankcionirani”, ističe se u priopćenju.

Isti se upozoravaju na zaprijećene kazne zatjecanja u prekršaju. Sukladno Zakonu o unutarnjoj trgovini kazna pravnim osobama kreće se u rasponu od 2.000 do 10.000 maraka, odgovornim osobama u pravnim osobama od 500 do 1.500 marka, te fizičkim osobama-trgovcima od 500 do 1.200 maraka.

Zapriječene kazne, sukladno Odluci, kreću se u rasponu od 1.000 do 3.000 maraka za pravne osobe, od 500 do 1000 maraka za odgovorna osoba u pravnim osobama, te za fizičke osobe od 200 do 500 maraka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?