Dvojac zbog krađa uhićen u Zagrebu, policija objavila snimku akcije

Specijalna i interventna policija na području zagrebačke Dubrave jučer rano ujutro uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za niz krađa od veljače do studenog ove godine. 35-godišnjak i 27-godišnjak sumnjiče se da su počinili pet provala i deset krađa u Zagrebu i Samoboru, a materijalna šteta procjenjuje se na 225 tisuća kuna, piše hrt.hr.

PU zagrebačka objavila je i snimku akcije uhićenja:

– Osumnjičeni dvojac priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u Zatvor u Zagrebu. Kod 35-godišnjaka pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela, priopćila je policija.

Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora, navodi se.

Temeljen naloga nadležnog suda policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela – novac, bicikli, odjeća i drugo.

Na području Dubrave sumnja se da su počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su otuđili novac. Na području Medveščaka sumnja se da su zajedno provalili u kombi, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo, ali nisu uspjeli otuđiti ništa. Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil te provalili u jednu trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala (vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo).

Na području Samobora su zajedno provalili u dvije obiteljske kuće te otuđili veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. Na područje Samobora provalili su u još jednu kuću, ali nisu ostvarili svoj naum da se domognu nepripadajuće imovinske koristi, navodi policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?