Župnik iz Banja Luke zahvalio policiji na brzom rješavanju krađe

Župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije u središtu Banje Luke preč. Žarko Vladislav Ošap zahvaljuje djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova na brzom rješavanju krađe iz prostorija župnog ureda i na vraćanju većine otuđenih stvari.

U razgovoru za Katoličku tiskovnu agenciju, 26. studenog 2022. župnik Žarko je kazao da je policiji od ranije poznata osoba koja je ušla u župne prostorije i otuđila određene stvari. Budući da su djelatnici MUP-a, u suradnji sa župnikom Vladislavom, imali prigodu pogledati nadzornu kameru, već sutradan 25. studenog pronašli su osobu koja je otuđila te pokušala i dijelom uspjela unovčiti otuđene stvari. Većina tih stvari vraćena je župniku Ošapu koji pojašnjava da je ta osoba, koju on ne poznaje, uspjela ući u župne prostorije u vrijeme dok s on nalazio na Misi u obližnjoj banjolučkoj katedrali i na svećeničkom susretu u Biskupskom ordinarijatu, 24. studenog 2022.

Župnik Ošap je istaknuo uljudnost i otvorenost policijskih djelatnika. Također je kazao da mu je to prvo takvo iskustvo tijekom više 34 godine svećeničke službe te da ranije nikada nije doživio sličnu krađu. Zahvaljuje Bogu na svemu pa i na ovom iskustvu dodajući da policija još nije uspjela pronaći nekoliko njegovih osobnih stvari koje nemaju veliku materijalnu vrijednost nego su mu dio dragih uspomena, prenosi KTA.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?