“Žena mi je htjela oteti dijete u Mostaru”

Na društvenim mrežama ponovno se pojavilo alarmantno upozorenje jednog roditelja iz Mostara koji se našao u nezavidnoj situaciji te upućuje apel roditeljima da djecu tijekom izlaska van ne ispuštaju iz vida, piše Večernji list.

Ovaj roditelj je u jednoj Facebook grupi napisao kako je njegovo dijete u parku htjela uzeti nepoznata žena te je pribranošću tete čuvalice izbjegnuta veća trauma.

– Danas u parku teta čuvalica je bila s mojim sinom i crvenokosa žena srednjih godina prišuljala se sleđa i pokušala ga uzeti. Naravno, teta je reagirala, odmah ga je povukla k sebi, uslijed čega je dijete palo i porezalo se na kamenčiće po čelu. Žena je vikala: “Daj mi da ga uzmem, imam i ja djecu, želim ga uzeti.” Teta ga je odmah stavila u kolica i pobjegla iz parka. Ovo se dogodilo usred bijela dana. Čuvajte svoju djecu i ne ispuštajte pogled ni na sekundu s njih jer očito ima svakakvih ljudi”, napisao je zabrinuti i prestrašeni roditelj koji se nije predstavio jer, kako navodi, ne želi izazvati paniku u obitelji.

Objava je izazvala pozornost drugih roditelja, koji su ogorčeni da se takve situacije događaju u njihovu gradu, ali i svjesni činjenice da živimo u nesigurnom društvu u kojem je sve moguće.

U proteklom razdoblju zabilježen je i određen broj prijava policiji u kojima se navode pokušaji otmice djece.

Neke od tih prijava bile su neutemeljene, dok je u nekim slučajevima pokrenuta istraga, a više o svemu pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?