Josip Zelić iz Ljubuškog kupio Džekin dres za 2500 KM kako bi pomogao u liječenju čovjeka iz Bugojna

Da se lijepe stvari događaju u Bosni i Hercegovini dokaz je i aukcija za liječenje Emina Đelilovića Đele iz Bugojna, samohranog oca dvoje djece, koji skuplja novac za transplantaciju bubrega, a nakon što je jedan Bugojanac dao Džekin dres na prodaju kako bi pomogao Đeli, javio se Ljubušak Josip Zelić koji je kupio ovaj dres i potom ga poklonio.

Sve je počelo kada se u redakciju portala Bugojno-Danas javio se sugrađanin Almir Tupo sa željom da svoj dres od Edina Džeke, koji je dobio osobno od Edina na utakmici Mađarska – BiH koja se odigrala 8.09.2007. godine stavi na aukciju i tako sve prihode od dresa donira Eminu Đeliloviću Đeli kojem su potrebna sredstva za liječenje.

Čim je bugojanski portal objavio aukciju, nadmetanje je počelo a prvu cijenu je stavio Deny Begović koji je ponudio 300 eura. Nakon njega se javio Josip Zelić sa 1.500 KM, potom je Sabina Tićević ponudila 2.000 KM da bi Josip Zelić pred samo zatvaranje aukcije ponudio 2.500 KM.

Zaista jako pohvalan čin Zelića koji je vlasnik autokuće AS Premium iz Ljubuškog, dok je njegov otac Danijel vlasnik taxi tvrtke Zeka Taxi koja se nalazi širom BiH, a koji je također poznat kao humanitarac.

U Bugojnu je organizirao brojne humanitarne akcije kroz novčanu pomoć, ali i ustupajući svoja vozila za potrebe drugih, pišu mediji.

Josip Zelić je nakon kupnje dresa odmah krenuo iz Ljubuškog da uruči 2500 KM kao pobjednik na aukciji, te je nakon uručenja novca poklonio i dres Džeke.

“Pročitao sam na portalu Bugojno-Danas da je Almir jako vezan za taj dres, pa sam mislio da doniram sredstva za Đelu, a dres da ostane Almiru. Puno manje bi bilo siromašnih i neizliječenih zbog nedostatka novca da se suosjećamo jedni sa drugima u većoj mjeri” poručio je Zelić. 

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?