Optuženi za ubojstvo Gorana Vujinovića i Adisa Šehovića

Tužiteljstvo Sarajevske županije je nakon četiri godine istrage u srijedu podignulo optužnicu protiv trojice muškaraca koje tereti da su 2018. u Sarajevu ubili policajce Adisa Šehovića i Gorana Vujinovića, piše Jabuka.tv

Kako su priopćili iz tog tužiteljstva, za ova su brutalna ubojstva sada optuženi Savo MarinkovićAleksandar Macan i Marko Trifković, a sva trojica su u pritvoru. Ranije su ih mediji opisali kao pripadnike auto-mafije odnosno organiziranih kriminalnih skupina uključenih u krađe skupocjenih automobila i njihovu preprodaju na crnom tržištu.

Ubojstvo policajaca koje je potreslo cijelu BiH optuženi su, prema navodima optužnice, počinili 26. listopada 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Šehović i Vujinović bili su u redovitoj ophodnji kada su u ranim jutarnjim satima otkrili pokušaj krađe automobila.

Kradljivci su odmah zapucali na jasno označeno policijsko vozilo i pritom na mjestu ubili Šehovića, dok je Vujinović uslijed teških ozljeda kasnije umro u bolnici.

Istragom je utvrđeno kako su ubojice na njih ispalile 20 metaka.

Mukotrpna istraga, u koju je bila uključena i policija Hrvatske, na kraju je dovela do pronalaska strojnice kojom su ubijeni policajci i koju su ubojice zakopale na Palama u okolici Sarajeva.

Uz saslušavanje više od 500 osoba provedena su brojna vještačenja, a u sve su bili uključeni EUROPOL i NTERPOL-om te policijske agencije iz čak sedam država.

Neki od prikupljenih dokaza dodatno su provjeravani, a njihova valjanost potvrđena nakon što su policijske agencije uspjele probiti kriptiranu telefonsku aplikaciju Sky, kojom su se godinama služili pripadnici različitih kriminalnih skupina.

Optužnica s više od 400 dokaza, proslijeđena je Županijskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje. Predloženo je i produženje pritvora za svu trojicu osumnjičenih, priopćilo je tužiteljstvo.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?