Zadarska policija pronašla ukradene predmete iz crkve sv. Šimuna i uhitila pljačkaša

Policija je uhitila 35-godišnjeg Zadranina osumnjičenog za tešku krađu na štetu Zadarske nadbiskupije, koji je krajem listopada provalio u crkvu na području Poluotoka u Zadru i ukrao pozlaćene dijelove relikvije (škrinje), a ukradeni predmeti su pronađeni, piše hrt.hr.

Odmah nakon zaprimljene dojave o krađi, zadarska policija poduzela je intenzivne mjere za pronalaženje počinitelja i otuđenih predmeta, priopćili su iz Policijske uprave zadarske.

Kako se doznaje, riječ je o crkvi i škrinji sv. Šimuna s koje su nestali pozlaćeni kipići.

U utorak, 6. prosinca policija je na području Zadra uhitila 35-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiči za tešku krađu, odnosno da je od 23. do 27. listopada ove godine provalio u crkvu sv. Šimuna na području Poluotoka u Zadru, odakle je ukrao pozlaćene dijelove relikvije (škrinje).

Tijekom kriminalističkog istraživanja, pronađeni su dijelovi dva pozlaćena stupića, koje je osumnjičeni 35-godišnjak zakopao na dvije lokacije na skrovitom dijelu parka u Zadru. Na mjestu događaja proveden je očevid, kojim su izuzeti pronađeni predmeti, dok je jedan manji dio pozlaćenog stupića osumnjičenik prethodno rastalio i prodao u jednoj zadarskoj zlatarnici. Rastaljeni dio relikvija policija je također izuzela, priopćeno je iz PU zadarske.

U sklopu istrage policija je također 35-godišnjaka povezala i sa slučajem oštećivanja tri automobila nekoliko dana kasnije.

Sumnjiči ga se da je u noći s 29. na 30. listopada u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru namjerno oštetio tri parkirana automobila. Na dvama vozilima BMW, zadarskih i našičkih registracija, oštetio je prednja vjetrobranska stakla, a na Mercedesu splitskih registracija oštetio je staklo na vratima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 35-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku zadarske PU, a nadležnom Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenih djela ‘teška krađa’ i ‘oštećenje tuđe stvari’.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?