15-godišnja curica poginula u prometnoj nesreći, uhićen vozač

Uhićen je 52-godišnji taksist koji je u petak u Ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu na pješačkom prijelazu naletio na dvije pješakinje od kojih je 15-godišnja djevojčica od posljedica ozljeda umrla idućeg dana u bolnici, izvijestila je u nedjelju varaždinska policija.

Do nesreće je došlo jer se 52-godišnji vozač taksija nije zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza kako bi propustio pješake dok su prelazili kolnik.

Upravljao je vozilom lijevim prometnim trakom zapadnog kolničkog traka Ulice Zrinskih i Frankopana iz smjera Vidovskog trga u smjeru Ulice Miroslava Krleže te, kako se dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije zaustavio, prednjim lijevim dijelom vozila naletio je na dvije pješakinje u dobi od 15 i 43 godine.

Pješakinje su ozlijeđene i prevezene u Opću bolnicu Varaždin, gdje je 15-godišnjakinja od posljedica ozljeda umrla u subotu u 11.30 sati.

Taksist je uhićen, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, piše Slobodna Dalmacija.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?