Biznismen i potpredsjednik Zrinjskog spreman platiti štetu nastalu tijekom pljačke Saborne crkve

Predsjednik Židovske općine Mostar Amir Gross Kabiri najoštrije je osudio nedavni necivilizacijski i vandalski čin devastiranja Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru. 

Podsjetimo, nedavno su vandali devastirali Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru i pokidali kablove od struje, zbog čega ova crkva više ne svijetli, a kako je rekao paroh Duško Kojić, neće se čuti zvona niti raditi satovi koji su bili simbol multietničkog Mostara.

U pismu parohu Dušku Kojiću Amir Gross Kabiri, izraelski biznismen koji je za kratko vrijeme digao Aluminij na noge kroz novoformirano poduzeće Aluminij Industries u okviru MT Abraham Group, naveo je da ga žalosti činjenica da postoje pojedinci koji su spremni na ovakav način oskrnaviti jedan od najljepših simbola grada Mostara te time pokušati narušiti multietnički život u Mostaru.  

-Saborna Crkva treba ponovno postati mjesto molitve i okupljanja građana grada Mostara pravoslavne vjeroispovijesti te ostati prepoznatljiv simbol ovog grada kao i čitave Bosne i Hercegovine. Unatoč tome, smatramo kako ovo ne treba biti prepreka na Vašem plemenitom putu kojim njegujete zajedništvo, humanost i toleranciju. Kao predsjednik Židovske općine Mostar iskazujem spremnost financijski podržati otklanjanje posljedica ovog nehumanog čina s iskrenom željom da Crkva ponovno zablista u svom najljepšem izdanju te da se ovakav nemili događaj više nikada ne ponovi, istaknuo je Kabiri, koji je ujedno i potpredsjednik Zrinjskog.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?