Zatečen za upravljačem s 3.13 promila alkohola u krvi

Čak 3,13 promila alkohola u krvi izmjereno je 41-godišnjem muškarcu koji je u subotu ujutro zatečen za upravljačem vozila prilikom kontrole prometa u naselju Varvari na području Poreča, izvijestila je istarska policija, prenosi hrt.hr.

Policijski službenici su u subotu u 1.55 sati prilikom kontrole prometa zaustavili automobil golf, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 41-godišnjak te su ga, zbog sumnje da vozi pod utjecajem alkohola, testirali i utvrdili da ima 3.13 promila alkohola u krvi.

Vozaču je određen smještaj u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policija podsjeća sudionike u prometu da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te da mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Apeliraju na vozače i ostale sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim ponašanjem doprinesu boljoj sigurnosti cestovnog prometa.

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili droga težak je prekršaj. Novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su propisane kazne i do 20.000 kuna, dok je za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, naveli su iz istarske policije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?