Izetbegović: Mene je Dodik zvao na razgovore, a ne ja niti moji prijatelji njega

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, tvrdi da ga je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, posljednjih dana u dva navrata pokušao “uvući u svoje medijske spinove i performanse”.

“Tako je i ovaj put, kada Dodik svojim izjavama pokušava pomoći Osmorki, računajući da će se umjesto katastrofalnim sporazumom o formiranju vlasti na državnoj razini, mediji i javnost radije baviti pričama o tome ko je koga zvao, tko je što dogovorio, koje su na razini rekla-kazala”, poručio je Izetbegović na svom Facebook profilu.

Kako kaže Dodika nisam zvao ni ja, ni moji “prijatelji”.

“Jedina istina je da smo dogovorili ANP i NATO put BiH, on vrlo dobro zna zašto je na to pristao”, rekao je Izetbegović, odgovarajući na Dodikove tvrdnje nakon jučerašnjeg potpisivanja sporazuma SNSD-a, HDZ-a i “Osmorke” da su ga zvali Izetbegovićevi “prijatelji i molili da ga ne ostavi na cjedilu”.

Izetbegović tvrdi da je u stvari bilo obrnuto.

“Dodik je preko nekolicine posrednika tražio da se sastane sa mnom na njegovom imanju u Laktašima, što nisam prihvatio, uz napomenu da se razgovori mogu voditi u Sarajevu, nakon što se okončaju izbori za domove naroda. Pozivi su stizali u nekoliko navrata, sve dok mu SDP nije isporučio četvrtog delagata u Domu naroda BiH”, kaže Izetbegović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?