Romilda Ćutuk u Vojnićima otvara krojački salon svečanih haljina

Romilda Ćutuk jedna je od sedmero žena čiji je poslovni plan prihvaćen na nedavnom javnom natječaju kojeg su financirali Grad Ljubuški i USAID kroz svoj Program potpore marginaliziranim skupinama.

S obzirom da je ukupni novčani fond za financiranje poslovnih ideja žena iznosio 60.000 KM, taj će se iznos podijeliti tako da će svaka od njih dobiti po 8571 KM.

Tridesetdvogodišnja Romilda iz ljubuškog je sela Vojnići, gdje živi sa suprugom Dariom i troje djece, šestogodišnjim sinčićem i četverogodišnjim blizankama,  a s dobivenim novcem će pokrenuti biznis šivanja svečanih haljina.

Kako piše Večernji list, inače je profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, no život je išao nekim svojim tijekom pa nije radila u školi, privlačilo ju je šivanje i krojenje i sad će se tome više posvetiti.

– Išla sam na tečaj krojenja i šivanja, počela sam pomalo šivati za sebe i svoje djevojčice i dobro mi ide, vidim se u tome. Počela sam šivati svečane haljine, to se postupno pročulo, pojavilo se zanimanje. Kad je objavljen poziv, kažem sebi: “Idem probati”, prijavila sam se i uspjelo je. Bit će mi to od velike pomoći s obzirom na to da sam početnica. Imam jedan stari šivaći stroj, kupila sam rabljeni, od ovog novca kupit ću još dva, potom glačalo i krojački stol, a trebam platiti i doprinose godinu dana za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u iznosu od 2000 KM. Otvorit ću krojački salon svečanih haljina u svojoj kući u Vojnićima – kazala je Romilda Ćutuk.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?