Kovačević uoči Hajduka: Učinit ćemo sve da limitiramo Livaju

Varaždin i Hajduk sutra od 15 sati po treći će put odmjeriti snage na domaćem prvenstvu. Splićani se nalaze u rezultatskoj krizi, a Varaždin predvođen trenerom Mariom Kovačevićem pokušat će to iskoristiti pred domaćom publikom, piše hrt.hr.

– Pa vidjet ćemo nakon utakmice koliko smo spremni. Spremni jesmo, jedva čekamo ovu utakmicu. Hajduk je za nas praznik nogometa, kao i Dinamo. Najteži i najlakši gost, rekao je Kovačević u razgovoru za HRT

Hajduk je zadnja dva kola poražen i kao takav je najopasniji ističe trener Varaždina: 

– Ekipa je u dobrom stanju, nema povrijeđenih. Ova zadnja utakmica protiv Istre nije bila zadovoljavajuća, izgubili smo. Sada ćemo učiniti sve da odigramo dobru utakmicu i razveselimo naše navijače. Svjesni smo da smo u Puli morali proći bolje, tako da jedva čekamo utakmicu protiv Hajduka, sada su u rezultatskoj krizi, ali kao takvi su najopasniji. Gledamo sebe, poštujemo Hajduka, oni su nas i dva puta ove sezone u prvenstvu pobijedili. Po meni smo dobro igrali i ja se nadam da ćemo opet igrati hrabro. Učinit ćemo sve da pokažemo da se na ovom terenu nikoga ne bojimo. 

Varaždin ove sezone igra lijep nogomet, ključni igrači su im nekada igrali u Hajduku, a zbog napadačkog stila gubili su bodove ove sezone. 

– Mi ovdje doma protiv svakoga želimo dominirati. Svaka utakmica je drugačija, mislim da smo u dvije utakmice pokazali da možemo igrati protiv njih, ali ja se nadam da ćemo ovaj put biti mi konkretniji.

Pred trenerom Kovačevićem težak je zadatak – zaustaviti Marka Livaju, ključnog igrača Splićana: 

– Današnji nogomet je baš teško da igramo flastera, moje je mišljenje da je Livaja zadnje dvije godine najbolji igrač lige, a mislim da se s time slažu svi. Najbolji je strijelac i asistent, ovdje nam je zabio dva gola, a na Poljudu dvije asistencije. Moramo obratiti maksimalnu pažnju na njega, teško ga je čuvati i učinit ćemo sve da ga limitiramo. Prošli put je tri puta dotaknuo loptu, a zabio nam je dva gola. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?