Trener Osijeka objasnio zašto ne igra Škorić

Nogometaši Osijeka u subotu od 17.10 sati igraju utakmicu 21. kola SuperSport HNL-a protiv Slaven Belupa. Dvoboj su na konferenciji za medije najavili trener Rene Poms i Vedran Jugović, piše hrt.hr.

U posljednjoj utakmici Osijek je poražen od Lokomotive, a na njoj nije igrao Mile Škorić, kapetan i jedini reprezentativac.

Prvo pitanje na konferenciji za novinare Poms je dobio baš o Škoriću, legendi kluba, koji nije igrao nekoliko posljednjih utakmica. Novinar je kazao da je uvjeren da Osječani ne bi izgubili da je Škorić igrao.

– Poštujem vaše mišljenje, to je jasno. Poštujem Mileta, on je kapetan kluba, napravio je veliki posao za klub posljednjih godina. No, u ovome trenutku se vraća nakon teške ozljede, nije to bila laka ozljeda. Izgubio je puno tjedana i mjeseci i sad se oporavlja, rekao je Poms pa nastavio:

– Spreman je za igru, ali u zadnjih 15 utakmica ŽaperBarišić Čeberko odradili su sjajan posao. Pobijedili smo deset puta i dvaput remizirali u posljednjih 15 utakmica otkad sam ja na klupi. Oni su odradili sjajan posao i poštujem ih. U sportu je prošlost odlična za lijepo sjećanje, ali svaki sportaš, igrač ili trener, se mora svaki dan dokazivati. Jako puno vjerujem Škoriću, važan je za momčad, ali poštujem mlade igrače koji su sjajno igrali. Bit će do kraja prvenstva prilike za njega. Ovo je proces i naš sustav. Ja sam skoro 40 godina u nogometu. Imao sam sedam godina kad sam krenuo trenirati. Bio sam oduševljen, ali ono što me najviše fasciniralo je kako momčad funkcionira. Momčad je najbitnija, ne pojedinci. Mile je spreman, važan je za našu momčad i nadam se da će dati sve od sebe kad bude igrao.

Osijek je treća momčad na ljestvici SuperSport HNL-a sa 34 boda, iza je Slaven Belupo sa šest manje. U posljednja tri međusobna susreta na Gradskom vrtu, Osijek nije uspio slaviti.

– Ovaj podatak je specifičan, zadnje tri utakmice kod kuće nismo pobijedili. Zoran Zekić sigurno tu igra bitnu ulogu, dobro se osjeća ovdje, kvalitetan je trener. Sigurno je posložio stvari kako želi. Oni su dobra ekipa, mi imamo kvalitete, želje i znanja da taj niz prekinemo u subotu, rekao je Jugović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?