Mostarac na “Milijunašu” osvojio 10 tisuća eura

U ovotjednoj epizodi  kviza Tko želi biti milijunaš nasuprot Tarika sjedila su tri natjecatelja. Jedan od njih bio je i Mostarac Marko Šandrk. Ovaj 25-godišnjak u Zagrebu živi već 15 godina, a kući je otišao s 10.000 eura.

On je na prvu zapreku naišao na šestom pitanju. Zatražio je pomoć publike jer nije znao koja je riba, poznata i kao crnorep, čest ulov domaćih ribara. Mogao je birati između ušate, nosate, grlate i prsate. “Nisam baš nešto s ribama”, rekao je zbunjeno Marko.

Ipak, publika ga je spasila točno odgovorivši da je riječ o ušatoj. 12 posto publike glasalo je za prsatu, što je jako nasmijalo Tarika. “Tko voli, voli”, našalio se.

Džokera pola-pola Marko je zatražio na pitanju za 2500 eura. Pitanje je glasilo: “Kako se zove nekoć popularni program zasnovan na sviraču MP3 datoteka hrvatskog programera Tomislava Uzelca?” U ponudi su bili ICQ, Napster, Winamp i Netscape. Nakon džokera ostali su mu ponuđeni Winamp i Netscape, a Marko je točno odgovorio da je u pitanju Winamp, piše Index.

Na 11. pitanju Marko je zatražio pomoć džokera zovi. Pitanje za 10.000 eura glasilo je: “Tko od svoje četrnaeste piše dnevnik koji je bio polazna točka za memoare Zelena svjetla?” Benedict Cumberbatch, Jared Leto, Matthew McConaughey ili Woody Harrelson? Zajedno su, nagađajući, došli do točnog odgovora – McConaughey.

Na 12. pitanju za 18.000 eura Marko je odustao i otišao kući s 10.000 eura. “U romanu Julesa Vernea Pet tjedana u balonu tri Engleza putuju…”, glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori su bili: A – iznad Afrike, B – iznad Azije, C – iznad Južne Amerike i D – iznad Sjeverne Amerike. Marko nije htio riskirati pa je odustao, a točan odgovorio je bio – Afrika, piše Hercegovina.info

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?