Planirali ste kampirati u Hrvatskoj? Razmislite opet

Ljubitelji kampiranja na hrvatskoj obali ni ove godine neće moći izbjeći poskupljenja. No, ako su cijene ljetovanja u kampovima u posljednjem desetljeću rasle nekoliko posto godišnje, ove će godine biti znatno više. Sve više kampova uvodi i novitete u rezervaciji parcela.

Većina kampova na hrvatskoj obali već je objavila cjenike dnevnog kampiranja i paušale za nadolazeću ljetnu sezonu. Na internetskom portalu Avtokampi.si, gdje redovno prate ponudu kampova u Sloveniji, Hrvatskoj i susjednim zemljama, napominju da su cijene paušala kod naših susjeda u prosjeku skuplje oko 20 posto, odnosno od 300 do 500 eura.

Za sezonski najam parcele u kampovima tako će u prosjeku trebati izdvojiti od 3500 do 4000 eura. Položaj kampa, parcela uz more, njegova opremljenost i veličina mogu povećati paušalnu cijenu za nekoliko tisuća. Cijene kampiranja za dnevne goste također su porasle za oko petinu.

– Trenutne projekcije, temeljene na već napravljenim rezervacijama u kampovima, upućuju na vrhunac sezone. Potražnja za gostima u kampovima u Sloveniji i Hrvatskoj i dalje raste, bez obzira na godišnja poskupljenja, kaže Klemen Hren, urednik portala Avtokampi.si.

Pojašnjava da je ovo sadašnje poskupljenje kampiranja rezultat općeg rasta svih cijena, koji se u europskim zemljama bilježi od početka rata u Ukrajini. Hrvatska je ove godine uvela i zajedničku europsku valutu, što je dodatno pridonijelo poskupljenju zbog zaokruživanja cijena. Veliki problem je i nedostatak radne snage, što je posljedično povećalo njihovu cijenu, izvještava siol.net.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?