Zagrebački sud vozaču trajno oduzeo automobil, isto se očekuje i u Zagorju

Zagrebački Prekršajni sud trajno je oduzeo automobil Alfa Romeo 50-godišnjaku koji je u ponedjeljak zaustavljen kako vozi Svetom Klarom iako mu je dozvola bila oduzeta, a ista kazna prijeti i 25-godišnjaku koji je više puta pravomoćno osuđivan zbog prometnih prekršaja u Zagorju, piše hrt.hr.

Zagrebačka policija precizirala je da je uhitila 50-godišnjaka nakon što je otkriven kako Utinjskom ulicom prometuje bez važeće dozvole te da je upućen na nadzorni liječnički pregled, zbog čega je uhićen i priveden Prekršajnom sudu.

Tamo je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 1500 eura i zaštitna mjera tromjesečne zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije.

Sud je 50-godišnjaku privremeno oduzeo vozilo koje mu je pravomoćnošću presude oduzeto trajno i bez naknade u korist države.

Iz PU krapinsko-zagorske objavili su da su sinoć u Svetom Križu uhitili 25-godišnjeg recidivista pod vidnim utjecajem alkohola, koji je odbio testiranje.

Daljnjim nadzorom utvrđeno je da je vozio prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, iako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu.

Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo te je protiv njega podnijet optužni prijedlog, pa će tijekom dana biti priveden sudu zbog brojnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U policiji predlažu da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1450 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od 12 mjeseci te 60 dana zatvora, uz prijedlog da mu se vozilo trajno oduzme. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?