Konaković se susreo s ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenom Baerbock

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas i sutra sudjeluje na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Na marginama konferencije jutros je upriličen bilateralni susret s ministricom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Annalenom Baerbock, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tom prilikom Konaković je istaknuo dugogodišnju uspješnu institucionalnu suradnju ove dvije države, te je naglasio da Njemačku vidi kao jednog od glavnih zagovornika Bosne i Hercegovine u Europi. Sastanku je nazočio i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić.

Ministrica vanjskih poslova Njemačke, Baerbock, pozdravila je kandidatski status koji je BiH dobila, te je ukazala na nužnost provođenja reformskih procesa, u kontekstu implementacije 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Bilo je govora i o razvojnoj suradnji između Njemačke i BiH gdje je izražena spremnost obje strane da se nastavi raditi na njenom unaprjeđenju, s obzirom da je Njemačka jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH.

Kao važne teme na kojima je potrebno nastaviti surađivati, spomenute su i obrana i sigurnost.

Najavljena je i veća prisutnost Njemačke, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na Balkanu, te nedvojbena podrška evropskom putu naše države.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?