Teška prometna nesreća: Automobil podletio pod autobus s igračima Veleža

U mjestu Srednje  je došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali autobus i automobil.

U nesreći je sudjelovao autobus u kojem su se nalazili igrači Veleža koji su bili na putu ka Srebreniku gdje će igrati utakmicu 20. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja, piše pogled.ba.

Iz Operativnog centra MUP-a KS su za portal “Avaza” potvrdili da su dobili informaciju o nesreći.

“Igrači su dobro, treneri su dobro. Bojim se da se očekuje i najgore što se tiče vozača automobila. Policija je na terenu, čekamo novi autobus da dođe”, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz FK Velež.

Kako saznaju, vozač automobila je izgubio kontrolu i podletio pod autobus Veleža. Prema prvim informacijama, povrijeđeno je šest osoba, među njima i jedno dijete. Na teren su upućeni i sarajevski vatrogasci. Neslužbeno, saznaju navodno ima zaglavljenih osoba u automobilu.

Uskoro se očekuje više informacija.

U međuvremenu se oglasili iz kluba: 

FK Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da su igrači i stručni stožer svi u najboljem redu i bez ikakvih povreda. 

Naime, Rođeni su danas putovali prema Srebreniku gdje ih sutra očekuje utakmica 20. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Tuzla City. Međutim, na putu su doživjeli prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao putnički automobil. 

Na sreću, Rođeni su prošli bez ikakvih povreda, dok u putničkom automobilu, prema dosadašnjim informacijama, ima povrijeđenih osoba. 

Ovim putem želimo povrijeđenima u nesreći poželjeti brz oporavak!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?