Podignuta optužnica protiv dvojca koji je nasmrt pretukao zaštitara

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Arijana B. (23) i Martina P. (24) koje tereti da su početkom rujna 2022. nasmrt pretukli zaštitara automat-kluba u Trnju Hrvoja Zanatića (40), piše hrt.hr.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da je optužnica podignuta pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog nanošenja teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti.

Podignutom optužnicom dvojicu okrivljenika tereti se da su 3. rujna 2022. u 4,30, u automat-klubu u Lastovskoj ulici u zagrebačkom Trnju, postupali s nakanom da nanesu teške tjelesne ozljede Zanatiću koji je radio kao zaštitar u klubu.

Nakon što se Arijan B. neprimjereno ponašao u klubu, na što je reagirao Zanatić kako bi ga udaljio iz kluba, Martin P. je odgurnuo zaštitara, zbog čega je on udario leđima u automat za igre, a zatim su obojica nasrnula na njega udarajući ga nogama i rukama po glavi i tijelu.

Zaštitar je zbog velikog broja udaraca zadobio višestruke teške ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, dva sata nakon napada, preminuo u bolnici.

Tužiteljstvo je predložilo u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika do završetka kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Zagrebačka je policija nedugo nakon događaja u rujnu prošle godine izvijestila da treća osoba iz društva okrivljenika nije sudjelovala u napadu na zaštitara.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?