Plenković hoće strpati Mamića u zatvor? “Dovoljno je da nazove Dragana Čovića i to ga ljubazno zamoli”

Andrej Plenković, prema pisanju Nacionala je poslao ministra pravosuđa Ivana Malenicu da dogovori susret s novim ministrom Davorom Bunozom zbog transfera Zdravka Mamića u hrvatski zatvor.

”Nakon što se predzborno motiviran sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem usuglasio da ga protjeraju iz Dinama radi gradnje stadiona uoči parlamentarnih izbora, Plenković je poslao Ivana Malenicu da dogovori susret s novim ministrom Davorom Bunozom zbog Mamićeva transfera u hrvatski zatvor”, piše Nacional.hr, a njihov visoki izvor blizak Vladi kaže: ‘Dovoljno je da Plenković nazove Dragana Čovića i to ga ljubazno zamoli’.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, po pisanju ovog medija kreće po Zdravka Mamića, te planira obnoviti pritisak da ga BiH izruči Hrvatskoj na odsluženje zatvorske kazne.

”Ministar pravosuđa Ivan Malenica ima jasan Plenkovićev nalog da poduzme sve što se može radi njegova izručenja, a sada će se ti napori ponoviti u svjetlu kadrovskih promjena na čelu Ministarstva pravde BiH. Štoviše, Ivan Malenica sastat će se s novim ministrom pravde BiH, razgovarati o bilateralnim temama i izričito ponovo staviti na stol temu o izručenju Zdravka Mamića. Potvrdio je to Nacionalu visoki izvor blizak hrvatskom premijeru….”, piše Nacional.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?