U Ljubuškom utrka kajacima i skupljanje sredstava za djecu s teškoćama u razvoju

Posebna atrakcija prošlogodišnjeg LJOF-a bila je utrka kajacima niz rijeku Trebižat u Ljubuškom, tada se više natjecatelja spustilo niz rijeku, pratili su ih GSS-ovci s četverotočkašima, a čitav je događaj nazvan po Žarku Biliću, preminulom profesoru koji je jedan od začetnika outdoor aktivnosti u Ljubuškom.

Ove godine će se također održati “Memorijalna utrka kajacima prof.Žarko Bilić”, a tom prilikom će se skupljati i sredstva za pomoć roditeljima koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju.

O svemu su se oglasili iz Udruge „Duga“, gdje su pozvali sve da se uključe u ovaj lijep projekt;

Prenosimo njihovu objavu s Facebooka:

Poziv na sudjelovanje na „Memorijalnoj utrci kajacima profesor Žarko Bilić“ u sklopu Ljubuški Outdoor Festivala

Prvi dan ovogodišnjeg Ljubuški Outdoor Festivala, koji se održava od 26. do 28. svibnja, predviđen je za aktivnosti na vodi, kojima bi bio obilježen početak festivala. Kao i prošle godine, planirano je da festival otvori „Memorijalna utrka kajacima profesor Žarko Bilić“ – na dionici rijeke od mosta u Vašarovićima („crveni“ most) do mosta na Teskeri („plavi“ most).Budući da je smisao utrke memorijalan – u sjećanje i čast preminulom profesoru koji je jedan  od začetnika outdoor aktivnosti u našem gradu, utrka nije natjecateljskog tipa i ne zahtijeva neke nadprosječne sposobnosti. Prošle godine memorijalnu utrku vozili su mladi igrači rukometnog kluba Izviđač. Budući da festival ove godine ima humanitarni karakter – sav prihod od humanitarnog spusta kajacima (koji će također biti organiziran u sklopu festivala) se  planira donirati Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški, naš prijedlog je da na samom otvorenju festivala – na memorijalnoj utrci kajacima – budu prisutni roditelji, djeca i odgajatelji koji su na bilo koji način povezani s udrugom „Duga“ ili s Rehabilitacijskim centrom za osobe s teškoćama Ljubuški. Ukoliko ima zainteresiranih za sudjelovanje u samoj  utrci, predlažemo da se napravi sastanak na kojem bi pojasnili detalje vezane za utrku –podrška iskusnijih kajakaša, satnica utrke, sigurnosne mjere, oprema i ostalo.

Veselimo se ovom zajedničkom projektu!

Udruga Trebižat Ljubuški

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?