Cvijanović poručila Bećiroviću: Neka se bavi Federacijom, umjesto što kidiše na RS

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je da je ne čudi što bošnjački političari “stalno prizivaju neke visoke predstavnike, sudce iz Ustavnog suda BiH, pa i tužitelje, jer su oni jedino čime raspolažu, ali nedovoljno da bi napravili državu kakvu sanjaju”.

Na zamolbu Srne da komentira zahtjev bošnjačkom člana Predsjedništva Denisa Bećirovića upućen glavnom tužitelju BiH Milanku Kajganiću da mu dostavi informaciju što je poduzeo protiv dužnosnika Republika Srpska u predmetima knjiženja imovine, Cvijanović je poručila Bećiroviću da usput zatraži informaciju i za one dužnosnike i institucije iz FBiH i njenih kantona koji nisu izvršili desetine odluka istog tog suda.

“Usput bilo bi općenito bolje da se pozabavi FBiH u kojoj je biran i pokuša prvo tamo riješiti uspostavljanje Federalne vlade, a da ne vuku za rukav Christiana Schmidta da to riješi umjesto njih, pa sramotnu pojavu ‘dvije škole pod jednim krovom’, ratnohuškačku i uvredljivu retoriku vjerskih i političkih predstavnika, pa konačno može da se pozabavi i brojnim neizvršenim odlukama Ustavnog suda BiH”, navela je Cvijanović.

“Što se tiče imovine, ona da pripada razini BiH ili da je tamo predviđeno da se regulira, ne bi onda bilo traženo prije 10 i više godina da se nepokretna vojna imovina prenese u vlasništvo i preknjiži na Ministarstvo obrane BiH”, ocijenila je Cvijanović, inače predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“I šta god kažu i Bećirović i drugi, što se mene tiče to pitanje tu i počinje i završava. Neka se bave Federacijom i tu pokažu svoju političku sposobnost, umjesto što kidišu na Republiku Srpsku”, zaključila je Cvijanović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?