Tanasković pred sudskim vijećem izjavio da se ne osjeća krivim

Duško Tanasković (29) iz Kragujevca, kojega tužiteljstvo sumnjiči za ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića (39) potkraj lanjskog kolovoza na plaži Katarelac na Pagu, pred sudskim vijećem Županijskoga suda u Zadru izjavio je da se ne osjeća krivim. Bude li proglašen krivim, može biti osuđen na zatvorsku kaznu između pet i dvadeset godina zatvora, piše hrt.hr.

Duška Tanaskovića, nezaposlenog električara iz Srbije, u sudnicu su, s lisičinama na rukama i u pancirki, uvela trojica pravosudnih policajaca.

Mirno je saslušao optužnicu koju je pročitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika Ivica Škara.

– U 6.01 sati, ispred noćnog kluba Noa, koji se nalazi na predjelu plaže Katarelac unutar Općine Kolan na otoku Pagu, nakon što je oštećeni Goran Vlaović izašao iz navedenog noćnog kluba, prišao osobi iza leđa te s ciljem da ga usmrti iz pištolja marke Glock 17 ispalio iz neposredne blizine hitac u glavu u predjelu iza desnog uha, uslijed čega je oštećeni Goran Vlaović zadobio tešku i po život opasnu ozljedu … od koje ozljede je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar, pročitao je uz ostalo tužitelj Škara.

Na pitanje predsjednice sudskog vijeća Ane Brkić, Tanasković je izjavio da se ne osjeća krivim.

Potom su uz suglasnost obrane, tužiteljstva i opunomoćenika oštećenih pročitani brojni zapisnici i vještačenja iz istrage, te iskazi svjedoka, među ostalim i djevojke ubijenog Gorana Vlaovića, Dragane Banić.

Ona je u istrazi rekla kako je bila u aprtamanu kad je čula da joj je ustrijeljen partner. Rekla je kako su gotovo čitavu noć proveli u društvu Goranovih poznanika, bračnog bara iz Novoga Sada. Detaljno je ispričala kako je nekoliko dana prije smaknuća, Goran došao brodom u marinu Dalmacija u Sukošanu, gdje ga je ona sačekala i vozilom prevezla do Zrća, gdje su unajmili apartman nedaleko noćnoga kluba na plaži Katarelac.

Pročitani su i iskazi djelatnika kluba ispred kojega je Vlaović ubijen, zaštitara, turista koji su ga oživljavali, te policajaca koji su nakon 15-ak minuta uhitili osumnjičenog Tanaskovića.

Prema svemu sudeći u nastavku postupka svjedoci neće biti ispitani, osim što Tanaskovićev branitelj, splitski odvjetnik, Vinko Gulišija, predlaže saslušanje vještaka – psihijatra i psihologa.

– Po meni je nelogičan nalaz i mišljenje psihologa i psihijatra. Postoji neka nova dokumentacija koju ćemo dostaviti na raspravi da se očituju o tome. Kao što znate on boluje od paranoidne shizofrenije, tako da se nalaz i mišljenje po mom mišljenju ne uklapaju s obzirom na njegovu bolest, izjavio je nakon rasprave Gulišija.

Hoće li biti još predloženih svjedoka nije nam htio otkriti, a suđenje se nastavlja početkom idućeg mjeseca.

Inače, u kuloarima se brutalno smaknuće ispred noćnog kluba uz plažu Zrće, povezuje s obračunom balkanskih kriminalnih skupina.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?