IZETBEGOVIĆ ZA HAYAT KOMENTIRAO POSTUPKE MEHMEDOVIĆA: PRUŽIO SAM MU ŠANSU

IZETBEGOVIĆ ZA HAYAT KOMENTIRAO POSTUPKE MEHMEDOVIĆA: PRUŽIO SAM MU ŠANSU

Link na izvornu vijest

Izetbegović je u večerašnjoj „Istrazi sedmice“ na Hayat TV-u između ostalog govorio i o izboru predsjednika stranke, što je ovih dana bila jedna od najaktuelnijih tema u medijima.

-Bili su izbori koji su trajali četiri mjeseca. To su vrlo ozbiljni izbori. Izbori kojima se najozbiljnije bave mediji. Završilo se tako da ja imam podršku skoro svih kantonalnih, regionalnih i 97 posto opštinskih odbora SDA. Unaprijed su ljudi rekli šta misle, a jučer se samo potvrdilo. Registruju se brojevi. Šemsudin Mehmedović je bio protukandidat do jučer. Konstantovano je da nije ispunio uslove. Bio je tu pečat koji se ne koristi u SDA. Organizacija u ime koje je potpisao kanditarudu, čovjek koji nije uopšte u SDA. Bilo je svalega, nenadležnih organa, ali kandidature, lažnih pečata. Utvrdili su da ne ispunjava uslove. Tada sam odlučio da ne idem sam. Našao sam način da imam protukandidata. Šemso je bio jako zainteresiran da bude protukandidat. Pružio sam mu šansu, a ovaj put sam odlučio da to ne radim. Šemso je počeo sovju kampanju na pogrešan način. Zbog toga je dobio ovako malu podršku. On je za SDA kazao da vodi pogrešne politike s ciljem podjele BiH, da mi provociramo Dodika i Čovića. Nikada u 30 godina nije rekao takve stvari i onda takve stvari kaže za soju stranku. Procijenio je da je to put da ga podrži Dodik, Čović, međunarodna zajendica. Nije zaslužio posebnu intervenciju – kazao je, između ostalog, Izetbegović.

(A.S./A.H.)

The post IZETBEGOVIĆ ZA HAYAT KOMENTIRAO POSTUPKE MEHMEDOVIĆA: PRUŽIO SAM MU ŠANSU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?