Smijenjen Momčilo Antonić

Smijenjen Momčilo Antonić

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Nadzorni odbor preduzeća Gas Res razriješio je vršioca dužnosti direktora Momčila Antonića i na njegovo mjesto imenovao Nikicu Vranješa, saznaje CAPITAL.

Smijenjen Momčilo Antonić

Foto: Agencije

Prema našim informacijama, odbor koji čine predsjednik Duško Perović, te članovi Milan Baštinac i Nataša Žugić razriješio je Antonića, te na njegovo mjesto postavio Vranješa, a ova odluka je stupila na snagu danom donošenja, odnosno juče.

Antonić je u obrazloženju istakao da je Nadzorni odbor bez obrazloženja i zabrinjavajuće urgentno donio odluku o razrješenju ostavivši preduzeće u pravnom vakuumu, bez potpisnika o zamjeni direktora.

„Po dolasku u  Gas-Res bio sam svjestan da će doći i dan kada odlazim i u skladu s tim trudio sam se da dam svoj doprinos i ostvarim što bolji rezultat. Preuzeće je u prethodnih 11 mjeseci, koliko rukovodim, ostvarilo rekordne rezultate kad je u pitanju bruto dobit preduzeća, ali i uplatilo rekordnu dividendu svom osnivaču odnosno Vladi Republike Srpske. Sve to ostvarili smo sa postojećim brojem zaposlenih i ovom prilikom želim da pohvalim zaposlene Gas-Res- a koji su ponos ovog društva i koji ruše sve negativne predrasude o radnicima u javnom sektoru“, pohvalio se Antonić.

Istakao je da je ponosan što je odolio pritiscima pojedinaca koji su se do podne pozivali na predsjednika Dodika, a od podne prijetili njemu i zaposlenima da će „ ugasiti svjetlo i navući roletne“ u RS.

 Podsjetimo, Antonić je sredinom  novembra prošle godine imenovan na ovu funkciju, a o čemu je CAPITAL prvi pisao.

CAPITAL: Bojana Ninković

Чланак Smijenjen Momčilo Antonić се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?