Izrael će iz zatvora pustiti 24 žene i 15 tinejdžera, Hamas 13 talaca

Izrael će iz zatvora pustiti 24 žene i 15 tinejdžera, Hamas 13 talaca

Link na izvornu vijest

Zarobljenici, svi s okupirane Zapadne obale ili iz Jeruzalema, bit će predani Međunarodnom odboru Crvenog križa u izraelskom zatvoru Ofer oko 16 sati (14 sati GMT), rekla je Kadura Fares, palestinska povjerenica za zatvorenike.

To će se poklopiti s planiranom predajom na granici između Gaze i Egipta 13 žena i djece koji su bili među oko 240 talaca što su ih uzeli naoružani pripadnici Hamasa  za vrijeme smrtonosnog divljanja na jugu Izraela.

“Nakon što Crveni križ primi (palestinske) zatvorenike, oni iz Jeruzalema će otići u Jeruzalem, a oni sa Zapadne obale okupit će se u općinskom vijeću Betunije gdje će ih čekati njihove obitelji”, rekla je Fares.

Oslobađanje zatvorenika dio je dogovora o primirju između Izraela i Hamasa koje je počelo u 7 ujutro (5 sati GMT) i čini se da se krhko održava bez većih izvješća o bombardiranju, topničkim ili raketnim napadima, premda su obje strane optužene za kršenja.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?