KAKO IZABRATI DOBAR TOALET-PAPIR KOJIM ĆETE BITI ZADOVOLJNI: OVO SU SAVJETI

KAKO IZABRATI DOBAR TOALET-PAPIR KOJIM ĆETE BITI ZADOVOLJNI: OVO SU SAVJETI

Link na izvornu vijest

KAKO IZABRATI DOBAR TOALET-PAPIR KOJIM ĆETE BITI ZADOVOLJNI: OVO SU SAVJETI

Prije svega, toalet-papir koji birate treba da bude napravljen od čiste celuloze. To je prirodni materijal, koji se miješa sa vodom, a potom na posebnim mašinama suši i oblikuje u papir. Veoma je bitno da je vaš toalet-papir od čiste celuloze – da u sebi nema nikakve vještačke dodatke ili dijelove recikliranog materijala.

Također, bitno je da obratite pažnju i na brend. Provjerite da li proizvođač posjeduje IFS (International Food Standard) standard kvaliteta i bezbjednosti hrane, koji je prihvatila Globalna incicijativa za bezbjednost hrane (Global Food Safety Initiative) i koji je razvijen sa ciljem da provjerava kompetentnost proizvođača hrane po pitanju njene bezbjednosti i kvaliteta, omogućavajući pritom samim proizvođačima da uštede svoje vrijeme i novac.

Prema kodeksu trgovinskih lanaca, svi proizvođači ili trgovci brendiranom hranom moraju imati sertifikat IFS, koji im omogućava razne benefite, jer sam proces sertifikacije znači nadzor i korektivne mjere. To praktično znači da kupovinom papira koji zadovoljava IFS sertifikat – vi u papir možete zamotati i hranu – jer je higijenski bezbjedan.

Pri izboru toalet-papira povedite računa i o tome šta “ide uz vas” odnosno da li je papir koji kupujete zaista nešto čime ste zadovoljni? Papir ne bi trebalo da se odmah raspadne u ruci ili da rolna traje prekratko. Upravo zato, naposljetku, treći bitan savet jeste da pratite sopstveno iskustvo.

The post KAKO IZABRATI DOBAR TOALET-PAPIR KOJIM ĆETE BITI ZADOVOLJNI: OVO SU SAVJETI first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?