Širokobriježani proslavili Dan branitelja, održan mini maraton i mimohod ratnih postrojbi

Širokobriježani proslavili Dan branitelja, održan mini maraton i mimohod ratnih postrojbi

Link na izvornu vijest

U sklopu manifestacije ‘Svibanjska sjećanja’ danas je u Širokom Brijegu održana svečanost obilježavanja Dana širokobrijeških branitelja i 33. obljetnice zaustavljanja tenkova agresorske JNA.

Nakon okupljanja u mjestu Polog gdje su Širokobriježani ali i ostali žitelji susjednih gradova zaustavili tenkove JNA i tako naznačili da su spremni za obranu hrvatskog naroda i prostora na kojem žive, održan je tradicionalni 27. mini maraton Polog – Široki Brijeg.

Također, u crkvi Unesenja BDM na Širokom Brijegu slavljena je sveta misa nakon koje su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava. Voditelj programa je pročitao imena 83 poginula širokobriješka branitelja a nakon toga krenuo je mimohod vojnih postrojbi do Parka hrvatskih branitelja gdje je nastavljeno druženje uz vojnički grah i hladno pivo.

Pokrovitelj događaja je Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, a organizacijski odbor činili su Odbor za branitelja i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg i širokobriješke braniteljske udruge.

Za dan branitelja simbolično je izabran datum zaustavljanja tenkova agresorske JNA (na granici Širokog Brijega i Mostar) 7. svibnja 1991., kada je hrvatski narod goloruk stao pred tenkove JNA.

 

The post Širokobriježani proslavili Dan branitelja, održan mini maraton i mimohod ratnih postrojbi first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?