Osumnjičenik za ubojstvo policajca u Bruxellesu poznati radikal

U glavnom gradu Belgije, Bruxellesu, jedan je policajac ubijen, a drugi ozlijeđen nakon napada nožem. Sumnja se na teroristički napad. Iako još nema službene potvrde, prema belgijskim medijima, napadač je vikao Allahu Akbar prije napada na policajce. To se dogodilo blizu željezničke postaje, a napadača je ubila druga policijska patrola. 

Osumnjičenik za ubojstvo belgijskog policajca bio je na popisu radikaliziranih muslimana i nekoliko sati prije napada bio je na psihijatriji, rekli su u petak tužitelji.

Sumnjivac je ranije u četvrtak otišao na policijsku postaju u “mentalno poremećenom” stanju tražiti pomoć, rekli u tužitelji.

Policija ga je odvela na psihijatriju u lokalnu bolnicu, ali je poslije doznala da je otišao jer nije bilo temelja da ga se zadrži protiv njegove volje.

Policajci su ga ubrzo nakon napada ranili pucnjem iz vatrenog oružja i odveli u bolnicu gdje će biti ispitan kada se dovoljno oporavi.

– Vraćao sam se s posla i telefonom razgovarao s ocem, kada sam čuo pet-šest pucnjeva. Pitao me što se događa, a ja sam isprva mislio da je vatromet. No, on je rekao da su to pucnjevi i da provjerim što se događa. Okrenuo sam se i vidio gomilu ljudi kako trči ulicom. Parkirao sam automobil i vidio čovjeka u krvi kako umire na tlu, rekao je očevidac Kamal.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?