Pogledajte kako se Širokobriježani zabavljaju u Zagrebu

U organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg (ZZŠB) u Zagrebu je upetak, 2. prosinca 2022., održana tradicionalna Širokobriješka večer na Zagrebačkom velesajmu u restoranu Gastro Globus.

Širokobriješka večer tradicionalno je godišnje druženje širokobrijeških Zagrepčana, te prijatelja Širokog Brijega, kao i Hrvata iz drugih gradova diljem Hrvatske i svijeta koji su podrijetlom iz Širokog Brijega.

Ovogodišnja Širokobriješka večer, inače 27. po redu održana je uz nazočnost više od 400 gostiju i uzvanika.

Okupljene goste i uzvanike pozdravili su: Frano Spajić, predsjednik ZZŠB, Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, Zdravka Bušić, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, Žana Ćorić, izaslanica predsjednika Vlade RH i državnoga tajnika Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH i fra Ivan Marić, župnik i gvardijan Franjevačkog samostana u Širokom Brijegu.

Uz navedene uzvanike bili su: prof.dr.sc. Dragan Primorac, dr.sc. Domagoj Knežević, izaslanik Ministra vanjskih i europskih poslova RH, Ivica Akmadža, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, Ante Škegro, izaslanik Ministara rada i socijalne skrbi, Stipan Zovko, izaslanik predsjednika Vlade ŽZH, fra Slaven Brekalo, gvardijan samostana Hercegovačkih franjevaca u Dubravi, Vinko Topić, predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega i Ivo Pavković, šef odsjeka za gospodarstvo Širokog Brijega, priopćili su organizatori.

Za odličnu atmosferu pobrinuo se tamburaški sastav Berde band koji je izveo bogat repertoar pjesama. Oko pola noći bandu se priključio i gost iznenađenja Ivan Mikulić Civa koji je već odličnu atmosferu digao do usijanja na oduševljenje svih gostiju i uzvanika otpjevavši pjesmu o Širokom Brijegu ”Volim te grade moj”.

Uz tamburaški sastav Berde band i Ivana Mikulića Civu nastupila je i folklorna skupina ZKHS-a (Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata u Zagrebu) kao i širokobriješki bećarac ”Slavuji s Trtala’‘ iz Jara.

Uz brojne Širokobriježane i prijatelje među gostima bili brojni gosti i uzvanici iz javnog, gospodarskog, društvenog i političkog života Hrvatske i Hercegovine. Gosti i posjetitelji družili su se u ugodnom ambijentu i odličnoj atmosferi do ranih jutarnjih sati.

Program je odlično vodio Marinko Karačić, dugogodišnji voditelj na Radiju Široki Brijeg.

Zavičajna zajednica Široki Brijeg zahvaljuje svim donatorima i gostima koji su svojom nazočnošću i doprinosom pomogli u organizaciji i realizaciji ovogodišnje Širokobriješke večeri, priopćeno je.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?