Iz Engleske o transferu Oršića: Ovo je nešto što Southampton inače ne radi

Mislav Oršić postat će igrač Southamptona, očekuje se još samo službena potvrda koja bi trebala uskoro stići, potvrdio je to za HRT u razgovoru s Ivanom Dorianom Molnarom novinar The Athletica Jacob Tanswell koji prati Southampton, piše hrt.hr.

– Postat će igrač Southamptona u sljedećih 24 do 48 sati. Trenutačno obavlja liječnički pregled u trening kampu Southamptona. Klub obično ne dovodi igrače iznad 25 godina, obično kupuje mlade igrače i tinejdžere, ali sada su doveli Oršića koji ima 30 godina. To je želio novi trener Nathan Jones. Oršić ima iskustva i navijači su uzbuđeni zbog njegova dolaska, rekao je Tanswell.

Potvrdio je da je riječ o transferu od oko šest milijuna funti uz bonuse te da je posao dogovoren nakon što je prvotnu, nižu ponudu Dinamo odbio.

Navijači su nezadovoljni novim trenerom, klub je trenutačno na posljednjem mjestu Premier lige.

– Mislim da će Oršić igrati u prvih 11. Jones ima puno posla, mnogo navijača smatra da treba dobiti otkaz usprkos tome što je vodio klub u samo četiri utakmice. Nema baš razvijen stil igre i određenu formaciju, mislim da će igrati sada s tri u obrani te dva krilna igrača koji će ulaziti u sredinu, a tu će Oršić dobiti priliku na lijevoj strani gdje igra sjajno proteklih nekoliko sezona, smatra Tanswell.

Šest od deset igrača koje je Southampton potpisao, imali su manje od 21 godine.

– Činjenica da potpisuju Oršića je nešto što Southampton ne radi. Mislim da su potpisali jednog igrača starijeg od 27 godina u posljednje tri godine. To samo pokazuje kakva je ovo promjena za Southampton, znaju da im je potrebno iskustvo. Hrvatska je fantastična ekipa i nadaju se u klubu da može ponoviti igre kakve je pokazao na SP-u kada je zabio u utakmici za treće mjesto, zaključio je. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?