FUP u Mostaru uhitio osumnjičenog za pokušaj ubojstva i organizirani kriminal

Federalna policija je provela nastavak akcije Hum u kojoj je prošle godine uhićen Sado Đugum zbog sumnje da je vodio kriminalnu grupu, te su jučer uhitili jednu osobu koja živi u Mostaru zbog sumnje u pokušaj ubojstva i organizirani kriminal.

Pogledajte priopćenje FUP-a:

Dana, 17.01.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nastavljajući operativno – taktičku akciju „Hum“  lišili slobode lice inicijala A.F. (1991.) nastanjenog u Mostaru dokumentujući krivično djelo „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, te krivičnim djelima „Izazivanje opće opasnosti“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje“, Krivičnog zakona Federacije BiH.

Ranijom istragom zadokumentovana je organizovana kriminalna grupa na čelu sa licem inicijala S.Đ koja se dovodi u vezu sa izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je ista s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubistva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?