Izabrana kraljica Riječkog karnevala, maškare preuzele vlast

Izborom kraljice ovogodišnjeg Riječkog karnevala Maje Babin te primopredajom “ključa” grada iz ruku “bivšeg” gradonačelnika Marka Filipovića u ruke Meštra Karnevala Sandija, u petak su vlast u Rijeci preuzele maškare, piše hrt.hr.

Nova kraljica Riječkog karnevala, Maja Babin iz karnevalske skupine “Draške maškare” preuzela je zlatni plašt od Dore Pilepić koja je, u okolnostima kada karneval zbog pandemije nije mogao biti organiziran u tradicionalnom terminu i obliku, titulu Kraljice nosila tri godine.

Novoizabrana će kraljica, zajedno s Meštrom Sandijem, “vladati” ovogodišnjim Riječkim karnevalom, pohoditi karnevalska događanja i predstavljati Riječki karneval u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za titulu Kraljice Karnevala natjecalo se još šest kandidatkinja: Linda Colnar iz karnevalske skupine “Grobničke štrige”, Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine “Zijat, sost, tancat i pit”, Laura Božović iz karnevalske skupine “Škrljevske maškari”, Dora Blažević iz karnevalske skupine “Puntarske užance”, Dorotea Maršanić iz Mesopusne kumpanije “Grad Grobnik” te Đenis Ćepulo iz karnevalske skupine “Lošinjski karneval”.

Jubilarni 40. Riječki karneval nastavlja se brojnim događanjima, a središnji događaj, Međunarodna karnevalska povorka u kojoj se očekuje sudjelovanje tisuća maškara te brojnih alegorijskih kola, najavljena je za 19. veljače.

Dječja karnevalska povorka proći će Korzom 4. veljače, a u programu Riječkog karnevala su i druga događanja, kao što su Carnival run, Carnival Snowboard Session, karnevalske zabave, Dani smijeha i Humanitarni karnevalski gala party.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?