Uhićen zbog uvredljivih grafita u Splitu

Splitska policija uhitila je 23-godišnjaka kojeg sumnjiči da je sredinom siječnja crnim sprejom u Marmontovoj ulici u središtu Splita grada ispisao uvredljive političke grafite i time oštetio zaštićeno kulturno dobro, potvrdila je  policijska glasnogovornica Antonela Lolić.., piše hrt.hr.

Iz splitske policije objavili su da kako mladića sumnjiče za četiri kaznena djela oštećenja i nedozvoljenog izvoza kulturnog dobra, a s obzirom na to da grafitima oštećeni zidovi objekata u Marmontovoj ulici predstavljaju kulturno dobro.

Osim toga, iste je noći na jednom zidu u ulici Zbora narodne garde osumnjičeni također crnim sprejom ispisao grafit, a u tom je slučaju kazneno  kazneno prijavljen za oštećenje tuđe stvari, jer se ne radi o kulturnom dobru.

Tih pet kaznenih djela isti je mladić počinio 13. siječnja od 1 do 4 sata ujutro. U policiji materijalnu štetu procjenjuju na oko 2600 eura.

Uvredljivi grafiti uglavnom su upućeni predsjednicima Republike Zoranu Milanoviću i Domovinskog pokreta Ivanu Penavi. Na njima je među ostalim pisalo “Milanović. Penava. Most=Ubojice Ukrajinaca”, “Putin zločinac=Milanović”, “Putin=Milanović. Penava” itd.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?