Michael Jordan za rođendan donirao 10 milijuna dolara

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan, koji u petak puni 60 godina, donirao je čak 10 milijuna dolara fondaciji Make-A-Wish America, što je najveća pojedinačna donacija u 43-godišnjoj povijesti zaklade, piše hrt.hr.

NBA ikona Michael Jordan u petak puni 60 godina, a rođendanska želja mu je ostvariti želje gomili djece. Zbog toga je donirao 10 milijuna dolara zakladi Make-A-Wish America.

Make-A-Wish America ostvaruje snove bolesne djece i kako tvrde na svojoj web stranici “donatori daju djeci obnovljenu snagu da se bore sa svojim bolestima, zbližavaju obitelji i ujedinjuju cijele zajednice”.

Legendarni američki košarkaš, koji je u dresu Chicago Bullsa osvojio šest NBA naslova, podržava Make-A-Wish od 1989. i ima titulu glavnog ambasadora želja.

– Protekle 34 godine bila je čast biti partner s Make-A-Wishom i pomoći donijeti osmijeh i sreću tolikoj djeci, rekao je Jordan koji ima petero djece.

– Svjedočiti njihovoj snazi i otpornosti tijekom tako teškog razdoblja u njihovim životima doista je bilo nadahnuće. Ne mogu smisliti bolji rođendanski dar nego vidjeti druge kako mi se pridružuju u podršci Make-A-Wish kako bi svako dijete moglo doživjeti čaroliju da im se želja ispuni, dodao je.

Make-A-Wish je u priopćenju za javnost rekao da je Jordan “ispunio stotine želja djeci diljem svijeta, postavši jedan od najtraženijih ispunjavatelja želja svih vremena među slavnim osobama.”

– Michael, koji koristi svoj rođendan kao priliku da uđe u povijest za Make-A-Wish, govori o kvaliteti njegovog karaktera i njegovoj odanoj predanosti da poboljša život djece s teškim bolestima, rekla je predsjednica i izvršna direktorica Make-A-Wish Americe Leslie Motter.

– Nadamo se da će javnost biti inspirirana kako bi krenula njegovim stopama tako što će nam pomoći u ostvarenju želja, dodala je Motter.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?