Bivši svjetski prvak poginuo u ukrajinskom ratu

Četverostruki svjetski prvak u kick-boxingu Vitalij Merinov preminuo je u Lugansku braneći Ukrajinu kao dragovoljac u ratu protiv Rusije. Nakon ranjavanja je preminuo.

Od 2014. dragovoljac je ukrajinske vojske, a od početka rata u proljeće 2022. bio je u Lugansku i Donjecku, gdje su se vodile velike bitke. Merinov je već jednom ranjen, prošle godine na području Marjinke, nakon čega se vratio na front. Pripadao je desničarskoj paravojnoj organizaciji “Desni sektor”.

Bio je vrlo aktivan na društvenim mrežama, posebice na Instagramu, gdje je objavljivao slike s fronta, a čak se i slikao uz plakat s likom Stjepana Bandere, ukrajinskog naciste.

Od borca ​​se opraštaju čelnici sportskih saveza, njegove kolege, ali i navijači. Merinov je bio oženjen i imao je kćer.

“Vitalij Merinov umro je noću od rana zadobivenih u borbi. Četverostruki svjetski prvak u kickboxingu. Vitalij je krenuo u rat prvog dana sveobuhvatne invazije. Branio je Ukrajinu do posljednjeg daha. Iza njega su ostali supruga i dvogodišnja kćer.” – napisao je Vladyslav Heraskevych na Twitteru.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?