Splitska policija ponovno poziva građane da joj pomognu u potrazi

Policija je na širem splitskom području cijelu noć tragala za četvoricom muškaraca koje se dovodi u vezu s jučerašnjom pucnjavom u kojoj je ranjen 36-godišnjak, no oni još nisu pronađeni. Policija je pucnjavu okvalificirala kao pokušaj ubojstva te je ponovno pozvala građane ako imaju informacije o četvorci bjegunaca da ih dostave, piše hrt.hr.

–  Velikih detalja o potrazi nema, još se uvijek traga za četvero ljudi, a njihove se slike nalaze na stranicama policijske uprave i za njima je raspisana tjeralica. Policija je pozvala sve građane da im pomognu s informacijama, izvijestila je za Dnevnik Ivana Šilović.

Dodaje kako se neslužbeno doznaje da su očevici zapisali dvije registracije automobila koji su baš u to vrijeme otišli sa mjesta događaja. No, kako kaže, to su samo šture informacije.

– Trojica od četvorice bjegunaca su od prije poznati policiji. Osoba koja je ranjena je stabilno. Ona također ima policijski dosije, a bila je i osam godina u zatvoru, naglasila je.

– Pucnjava se dogodila po danu u blizini dječjeg vrtića, no iz policiji poručuju da je Split siguran grad, rekla je Šilović.

Pozivamo građane koji raspolažu informacijama o osobama i gdje se one nalaze da ih dostave u najbližu policijsku postaju na broj telefona 192, apelirao je Jerko Kurevija, U Splitsko-dalmatinske, te dodao kako ovakav događaj s obzirom na vrijeme i mjesto počinjenja upućuje da je sigurnost ugrožena, ali u ovoj godini to je prvi pokušaj ubojstva u gradu Splitu, a nema zabilježenih ubojstava.

Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila [email protected], poručili su iz policije.

Kurevija je podsjetio da je prošle godine na području Splita zabilježeno sedam pokušaja ubojstva od kojih ni u jednom slučaju nije bilo uporabe vatrenog oružja.

– Možemo reći da je Split siguran grad, ocijenio je.

Rekao je da se policija koristi svim zakonskim ovlastima kako bi pronašla četvoricu muškaraca koji se dovode u vezu s jučerašnjom pucnjavom.

– Sve radimo po zakonu i u koordinaciji s Državnim odvjetništvom, istaknuo je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku ne može davati informacije je li tko od četvorice bjegunaca najavio predaju preko odvjetnika, ni o tome koliko je metaka ispaljeno u pucnjavi te je li pucala samo jedna osoba ili više njih.

Potraga je trajala cijelu noć, objavila je policija. Dojavu o pucnjavi u ulici Put Skalica policija je dobila jučer popodne.

Lokalni mediji naveli su da je u pucnjavi ranjen Josip Čubelić zvani Čuba koji je svojedobno osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?