Ratovi i hladnoća poskupljuju “crno zlato”

Ratovi i hladnoća poskupljuju “crno zlato”

Link na izvornu vijest

BIJELJINA – Cijene nafte povećane su dva odsto usljed nastavka sukoba na Bliskom istoku, napada ukrajinskog drona na terminal za gorivo ruskog “Novateka” i ekstremno hladnog vremena koje koči proizvodnju sirove nafte u SAD.

Ratovi i hladnoća poskupljuju “crno zlato”

Foto: Pexels

Na londonskom tržištu cijena barela sa rokovima isporuke je 80,06 dolara, što je povećanje od 1,50 dolara ili 1,9 odsto.

Na američkom tržištu barel je povećan 1,78 dolara ili 2,4 odsto.

Kupci su zabrinuti zbog napada ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su zaustavile rad dijelova terminala “Novateka”.

Kako navodi “Geopolitika”, hladno vrijeme širom SAD ograničava proizvodnju sirove nafte u Sjevernoj Dakoti, kao i proizvodnju u drugim državama.

Više od 20 odsto proizvodnje u trećem najvećem proizvođaču nafte u SAD stopirano je zbog ekstremno hladnog vremena i operativnih izazova. Srna

Чланак Ratovi i hladnoća poskupljuju “crno zlato” се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?