Ministrica Jasna Duraković posjetila općinu Posušje

Ministrica Jasna Duraković posjetila općinu Posušje

Link na izvornu vijest

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof. dr. Jasna Duraković boravila je u radnom posjetu općini Posušje. Susret je započeo službenim sastankom u zgradi Općine Posušje gdje su ministricu i njene suradnike dočekali načelnik općine Ante Begić i savjetnik za komunikaciju sa domaćim i međunarodnim institucijama Jozo Kolobarić.

Uz riječi dobrodošlice načelnik Begić predstavio je gostima, koji po prvi put službeno borave u Posušju, osnovne gospodarske i društvene značajke općine Posušje, s posebnim naglaskom na mlade i nužnosti širenja obrazovnih infrastrukturnih kapaciteta.

U tom kontekstu je iznio podatak o velikom udjelu mlade populacije u ukupnom stanovništvu i pozitivnim tijekovima prirodnog prirasta koji su karakteristični za Posušje te je predstavio infrastrukturne projekte, konkretno ulaganja u objekte namijenjene obrazovanju i odgoju u proteklom periodu kao i planove nastavka ulaganja na ovom polju.

To se prije svega odnosi na gradnju novog krila i nove sportske dvorane u sklopu OŠ Fra Petra Bakule, dogradnju dječjeg vrtića Bajka s ciljem jačanja kapaciteta i gradnju rehabilitacijsko-edukacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju. Budući da je riječ o velikim projektima, koji premašuju mogućnosti samostalnog financiranja, načelnik Begić je rekao kako se pri realizaciji očekuje podrška s viših razina vlasti.

Ministrica Duraković je iznijela pozitive dojmove na predstavljeno, pogotovo na podatak o pozitivnoj demografskoj slici Posušja, što nije čest slučaj u drugim sredinama. Vezno pak za mogućnost suradnje na infrastrukturnim projektima iz područja školstva, ministrica je govorila o načinima putem kojih je moguće aplicirati na javne pozive te je izrazila nadu kako će ona biti plodonosna, a na korist svih žitelja Posušja.

Posebna tema ovog sastanka, u kojoj je sudjelovao i savjetnik Kolobarić, odnosila se i na mogućnost unaprjeđenja gradske knjižnice te suradnje na obogaćivanju knjižničnog fonda.

U drugom dijelu posjeta upriličen je obilazak JU Dječjeg vrtića Bajka i nove zgrade OŠ Ivana Mažuranića, gdje su ministricu i izaslanstvo Općine dočekali ravnatelji Kristina Milas i Stipe Bešlić. Na kraju su gosti posjetili i lokaciju na kojoj je planirana gradnja gradnju rehabilitacijsko-edukacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju.

Objava Ministrica Jasna Duraković posjetila općinu Posušje pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?