Žensko izdanje “Finalissime” u Londonu

Nakon što je u lipnju na Wembleyju odigran dvoboj između europskog i južnoameričkog nogometnog prvaka, na istom će stadionu u travnju iduće godine biti održana i ženska verzija “Finalissime”.

Europske nogometne prvakinje Engleskinje susrest će se s pobjednicama Copa Americe Brazilkama u premijernoj ženskoj “Finalissimi” na londonskom stadionu Wembley 6. travnja sljedeće godine, objavila je UEFA, prenosi hrt.hr.

– Velike utakmice se nastavljaju. Ovaj put imat ćemo priliku igrati s Brazilom. Nakon EURO-a i utakmice sa SAD-om, ovo će biti sljedeća velika utakmica, kazala je izbornica engleske reprezetacije Sarina Wiegman.

Engleske nogometašice su u kolovozu ove godine u finalu EURO-a pred 87.192 gledatelja na londonskom stadionu Wembley nakon produžetaka pobijedile Njemačku sa 2-1 osvojivši svoj prvi europski naslov. Brazilke su pak u finalu Copa Americe 30. srpnja pobijedile Kolumbiju sa 1-0 osvojivši osmi kontinentalni naslov.

U muškoj verziji Finalissime, koja se u lipnju održala na Wembleyju, Argentinci, aktualni prvaci Južne Amerike, svladali su europskog prvaka Italiju sa 3-0.

Ovom su utakmicom Europski (Uefa) i Južnoamerički (Conmebol) nogometni savez oživjeli 29 godina dugu prekinutu tradiciju međusobnih obračuna prvaka dvaju kontinenata. Prije toga europski i južnoamerički prvak odigrali su dvije slične utakmice. Francuska je 1985. u Parizu pobijedila Urugvaj 2-0, a 1993. Argentina je u Mar del Plati na jedanaesterce svladala Dansku.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?