Strahonja o situaciji iz 98. minute: Prekršaja nije bilo, ništa nije sporno

SAD je nakon velike borbe i drame izborio osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Svladali su Iran golom Christiana Pulišića, a pobjeda je ono što im je trebalo za prolaz skupine, piše hrt.hr.

Nakon utakmice, u emisiji Qatara analiziralo se ono što smo mogli vidjeti na terenu tijekom utakmice u Dohi.

– SAD je bio bolji, Iran je pokušao dati izjednačujući gol, ali nisu uspjeli. Očekivali smo da će doći do problema s Amerikancima, što se tiče “fizike”. Padali su tjelesno neki igrači u proteklim utakmicama . Primjerice McKennie. Iran je dao sve od sebe u nastavku, ali to prema naprijed nije bilo baš najbolje organizirano. Moglo je na kraju biti neriješeno, no SAD ide dalje, ističe Dražen Skočić.

– Teška, tvrda utakmica do prvoga gola. Iskoristili su nepažnju iranske ekipe. Imali su par situacija da nešto naprave, no ništa nije bilo osim toga gola. Cijela utakmica je i trkački i igrački bila ispod nivoa. Amerika se previše povukla i zamalo u ovoj zadnjoj situaciji da je bilo 1:1. Ipak, zaslužena pobjeda Amerikanaca, istaknuo je stručni komentator Tomislav Ivković

Marijo Strahonja, naš sudački ekspert, analizirao je suđenje španjolskog suca Antonija Mateua Lahoza.

– Lahoz je teatralan sudac, može očekivati na neobične i neočekivane odluke. Svjestan je da ima netko jači na ovom prvenstvu, a to je Collina i da mora paziti na svoj nastup. Imao je sjajne pomoćne suce, a VAR soba je isto dobro radila. Ovo je bila teška utakmica, nisam siguran koliko je sudaca bilo spremno suditi ovu utakmicu s obzirom na sve političke okolnosti. 

O situaciji iz 98. minute kada su Iranci tražili kazneni udarac, a koji im je mogao donijeti 1:1 i prolazak, također se govorilo u analizi utakmice. 

– Prekršaja uopće nije bilo. Lahoz je sjajno reagirao, ne postoji nikakva vrsta povlačenje, ovdje je i napadač napravio prekršaj na vrataru. Kratka provjera VAR-a i sjajna procjena, istaknuo je sudački ekspert Marijo Strahonja. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?